Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Αμάντα Χόκινγκ

Τον Απρίλιο του 2010 η τότε άφραγκη και παντελώς άγνωστη φέρελπις συγγραφέας Αμάντα Χόκινγκ αναζητούσε έναν τρόπο να μαζέψει 300 δολάρια – το αναγκαίο αντίτιμο για να ταξιδέψει ύστερα από έξι μήνες από την πόλη της, το Οστιν της Μινεσότα, στο Σικάγο.

Η 23χρονη είχε προσπαθήσει επί ματαίω να εκδώσει τα εννέα βιβλία που είχε γράψει ως τότε, λαμβάνοντας τη μία απόρριψη μετά την άλλη από τους εκδοτικούς οίκους. Προτού παραδώσει τα όπλα, αποφάσισε να κάνει μια ύστατη προσπάθεια: να «ανεβάσει» τα βιβλία της σε μορφή e-book στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Amazon, καθώς και σε άλλα διαδικτυακά βιβλιοπωλεία, και να τα πουλήσει σε τιμή χαμηλότερη από ένα δολάριο.

Εξι μήνες αργότερα είχε εισπράξει όχι μόνο τα αναγκαία 300 δολάρια για το ταξίδι στο Σικάγο, αλλά και επιπλέον… 20.000 δολάρια, πουλώντας χιλιάδες αντίτυπα των βιβλίων της. Σήμερα η πασίγνωστη πλέον συγγραφέας έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ, καθώς έχει πουλήσει περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια αντίτυπα από εννέα βιβλία, κερδίζοντας 2,5 εκατ. δολάρια ολομόναχη, χωρίς τη μεσολάβηση εκδότη, ατζέντη ή οποιουδήποτε άλλου «μεσάζοντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου